Başkan Asa” Pazarın yüzde 50'sine talibiz”

Başkan Asa” Pazarın yüzde 50

Marmarabirlik Başkanı Asa, İstanbul'da yerel zincir market ağı temsilcileriyle bir araya geldi. Marmarabirlik pazar payını arttırmak için startı verdi.

2015 yılını  yerel zincirler yılı olarak  ilan eden ve  pazarlama ile satışlarını bu doğrultuda yönlendiren Marmarabirlik  Pazarlama Birimi, geçtiğimiz gün Türkiye’nin gıda sektöründe  önde gelen yerel zincir market ağı temsilcileriyle kurumsal bazda bir toplantı gerçekleştirdi.

İstanbul’da  The Ritz –Carlton  Otel’de Marmarabirlik Başkanı  Hidamet Asa’nın

başkanlığında düzenlenen  işbirliği toplantısına katılan sektör temsilcilerinin yurt genelinde toplam  Bin 185 şubelerinin bulunduğu ve Marmarabirlik ürünlerinin pazardaki payının arttırılmasına yönelik  değerlendirmeleri dikkat çekti.

BU PAZARDAN NE KADAR PAY ALABİLİRİZ

Marmarabirlik  Genel  Müdürü İbrahim Minareci ile, Entgre Müdürü Ertuğrul Doğanalp’in de katıldığı ve Pazarlama Müdürü Tuncay Kural’ın organizasyonundaki işbirliği toplantısında konuşan Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa,  katılımcılara “ değerli  iş ortaklarımız” diyerek seslendi. Marmarabirlik’in Türkiye’nin gıda sektöründe  özellikle son yıllarda gerçekleştirdiği atılımlarla  istikrarlı  büyüyen 500 firması içinde yer alan 32 bin ortaklı güçlü bir kuruluş olduğunu belirterek  başladığı konuşmasında, üretici ortağından1 kg. daha fazla ürün almak için satışlarını arttırma sorumluluğunun bulunduğunu, pazar payını arttırmak amacıyla yurt içi ve yurt dışında önemli çalışmalara imza  attıklarını ve bugünde bu maksatla bir araya gelindiğini söyledi.

YAKLAŞIK BİN TON AMBALAJLI ÜRÜN SATIYORUZ

Başkan Asa konuşmasını şöyle sürdürdü:

Daha önce Marmarabirlik’in yer almadığı yerel zincir mağazalarında giderek büyüyen bir pazarda sizlerle sinerji yaratmak hedefindeyiz. Sizlerle yapacağımız çalışmalar neticesinde büyük hedeflere ulaşacağımıza inanıyoruz. Yapılan araştırmalara göre, özellikle İstanbul’da yerel zincir mağazalarında 10 bin tonluk bir pazar payı bulunuyor, bunun yüzde 10’unu  ambalajlı ürünler oluşturuyor. Marmarabirlik  ürünlerinin satışı ise ambalajlı olarak yaklaşık bin  ton. Değerli iş ortaklarımız biz bu  pazarın yüzde 50’sine talibiz. Bu konuyla ilgili yapacağımız çalışmalarda sizlerin beklenti ve talepleriniz yol gösterici olacaktır.”

Toplantıda özellikle  zeytin sektöründe büyük sıkıntı oluşturan merdiven altı üretime de değinen Başkan Asa, “Marmarabirlik olarak öncelikli  kriterlerimiz, kaliteli, hijyenik ve tamamen insan sağlığını esas alan doğal fermantasyonlu, kimyasallardan uzak  bir üretim  yapmaktır.  Marmarabirlik ürünleri bu  kriterleriyle zaten raflarda en çok tercih edilen  ürün durumunda” diye konuştu.

Toplantıda, Marmarabirlik’in 2015 yılında ürün çeşitliliği konusunda sıkıntı yaşanmayacağını da vurgulayan Başkan Asa, konuşmasını “bu toplantı ile İstanbul’daki pazar payımızın arttırılmasına yönelik startı da vermiş oluyoruz. Başta üretici ortaklarımıza, kurumumuza ve siz değerli iş ortaklarımız ile tüketicilerimize hayırlı olsun” diye tamamladı.



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli